SEO-specialist till Zenith

Vill du jobba i ett glatt och ambitiöst team? I så fall ska du komma och jobba med oss på Zenith. Vi är den nya typen av mediebyrå som genom datadrivna insikter och kreativitet hjälper våra kunder leverera de bästa digitala kommunikationslösningarna till sina kampanjer. Vi gillar att utmana och är inte rädda för att testa nya saker men alltid med ödmjukhet och förståelse. Vi sitter i fantastiska lokaler vid Medborgarplatsen på söder.

Är du vår nya ambitiösa SEO Specialist?
Brinner du för ett jobb med fokus på sökmotoroptimering och onlinemarknadsföring? Vill du vara en del av ett team där professionalismen är hög? Då är du kanske Zeniths nya SEO-Specialist. Du får ansvaret för hantering av SEO-projekt för en portfölj utav våra kunder. Du kommer bland annat vara ansvarig för generell rådgivning gällande SEO, styrning av SEO-projekten samt praktiska SEO-analyser och implementering av SEO. Vi jobbar med såväl lokala, nordiska som globala kunder.

  Du kommer vara ansvarig för utförandet av:
 • SEO Research
 • Teknisk SEO
 • SEO Innehåll

Är det dig vi söker?
Från tidigare arbete har du fått en bred förståelse för sökmotoroptimering. Samtidigt har du ett stort intresse för Sök och inte minst god räknefärdighet. Du ska ha förmåga att omformulera SEO-analyser till rådgivning och rekommendationer till våra kunder.

 • Du har minst 1 års erfarenhet av SEO – antingen på kund- eller leverantörssidan
 • Du strukturerar dina arbetsuppgifter och håller deadlines (även de korta sådana)
 • Du har analytisk förmåga och förståelse för siffror och datastruktur
 • Du är en superanvändare av Office-paketet (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)
 • Du kan hantera många bollar i luften
 • Du klarar av att presentera ditt arbete för olika intressenter
 • Du har bra kännedom av Content Management System
 • Det är en fördel med en högre utbildning inom Marknadsföring eller IT
 • Det är en fördel om du känner till flera av följande verktyg: Google Analytics, Brightedge, Searchmetrics, Ahrefs, Keyword planner, Deepcrawl, Screamingfrog, Google search console, Supermetrics, Google data studio, Google page speed, etc.
 • Du talar flytande svenska och har god engelska i skrift och tal
 • Du kan utföra de tidigare nämnda SEO-elementen
 • Som person har du driv, attityd och engagemang och är inte rätt för att ta på dig stort ansvar, något som du självständigt trivs med att bära


Få en mångsidig vardag i ett växande SEO-team och utveckla dina SEO-kompetenser!
Som SEO Specialist hos Zenith blir du en del av en av världens ledande byråer inom Performance Marketing, Performics. Du kommer utveckla dina kompetenser samt bli en del av ett globalt SEO-nätverk. Vårt dedikerade fokus på att leverera den absolut ledande produkten på marknaden försäkrar dig om att du hela tiden kommer att utvecklas framåt både personligen och professionellt.

Är du intresserad?
Vi håller löpande intervjuer så sänd din ansökan så fort som möjligt. Ansökningen ska skickas till marika.snellman@zenithmedia.se med inkluderat CV och personligt brev.

Advertising Expenditure Forecasts September 2016

Zenith förutspår globala reklammarknaden kommer att växa 4,4% 2016 och nå 539 biljoner dollar i slutet av året. Detta är 0,3 % mer än vad förutspåddes i juni.

Läs rapporten i sin helhet här.

rapport
Publicerat:

Give Something Back

För Zenith är det viktigt att ge tillbaka till samhället och hjälpa människor. Vi har valt att stödja UNHCR och hjälpa alla de människor som befinner sig på flykt.

65,3 miljoner på flykt i världen, fler än någonsin tidigare. Mer än någonsin behöver alla som kan hjälpa till bidra för att hjälpa de som behöver hjälp.

  stodforetag_SE_600x500
Publicerat:

Zenith vinner Findus

Livsmedelsföretaget Nomad Foods som har huvudkontor i London, som innefattar Birds Eye, Iglo – och Findus, är ledande inom frysta matvaror på flera marknader i Europa.

logotypeVi är alldeles förtjusta över att ha utsetts av Nomad Foods Europe. Vi är väldigt förväntansfulla över att få jobba med deras ledande europeiska frysta matmärken och hjälpa dem att ta sin kommunikation till nästa nivå, säger Mark Howley, vd för Zenith Storbritannien i en kommentar.

Resumé skrev om vinsten, läs ursprungsartikeln här.
Publicerat:

Zenith vinner JM

Marknadschefen Johan Höök kommenterar byråvalet: – JM har gjort en noggrann genomlysning av byråer. Både JM och Zenith ser väldigt långsiktigt på nya partnerskap och vi ser framemot att få jobba med en byrå som har hög energi och solid digital kunskap.

JM loggaUnder hösten har JM genomfört en mediebyråpitch, där vi på Zenith gick vinnande ur striden, och får ansvaret för alla medier inklusive programmatic, SEM, och SEO. Alexandra Nyholm blir kundansvarig.

– JM:s varumärke är otroligt spännande och vi ser verkligen framemot att starta samarbetet. Självklart är vi otroligt stolta över att JM väljer Zenith, det är verkligen ett kvitto på att vår byrå är på helt rätt spår. Under de senaste åren har vi byggt Zenith till ett nytt spännande erbjudande på marknaden i Sverige och vi är definitivt en av de nya utmanarna bland mediebyråerna, säger Anna Hjalmarsson, vd på Zenith.

Marknadschefen Johan Höök kommenterar byråvalet: – JM har gjort en noggrann genomlysning av byråer. Både JM och Zenith ser väldigt långsiktigt på nya partnerskap och vi ser framemot att få jobba med en byrå som har hög energi och solid digital kunskap.

Resumé skrev om också om vinsten, läs ursprungsartikeln här.
Publicerat:

Adspend forecasts December 2015

År 2018 kommer mobil annonsering  att vara större än desktop  och stå för 50,2% av all annonsering på Internet, enligt ZenithOptimedia nya globala ad spend prognos.

Adspend forecast December 2015
Mobil annonsering kommer att uppgå till US $ 114bn i 2018, upp från US $ 50 miljarder år 2015, och kommer att vara större än alla andra medier utom TV (som totalt US $ 215bn, upp från US $ 206bn 2015).Mobil reklam är ansvarig för nästan all tillväxten i den globala ad spenden. Mobil reklam kommer att växa med i genomsnitt 32% per år mellan 2015 och 2018.

Adspend forecasts December 2015 executive summary - Download PDF

Insamlingen avslutad

Just nu pågår en flyktingkris i Europa. Över 100 000 människor på flykt från krig har kommit till Grekland i dåliga båtar över Medelhavet i år. UNHCR är på plats i Grekland och hjälper regeringen att hantera krisen samt delar ut nödhjälp till människorna som kommer.

Vi stödjer UNHCRZenith stödjer tillsammans med Sveriges Mediebyråer och ett stort antal av deras medlemsbyråer UNHCR:s insamling till flyktingarna från Syrien.

Nu har insamlingen avslutats. Ett stort tack till alla er som varit med och bidragit till UNHCRs arbete, tillsammans har vi samlat in 195 000 sek. Via UNHCR kommer pengarna att gå till nödhjälp för att ge familjer på flykt, tält, filtar, varma kläder, vatten, mat och sjukvård.

Läs mer om insamlingen här.

Advertising Expenditure Forecasts September 2015

Nu kan du läsa vår spännande prognos om utvecklingen av den globala mediespenderingen. Vid frågor – kontakta info@zenithmedia.se

Adspend forecast September 2015
Zenith predicts global ad expenditure will grow 4.0% in 2015, reaching US$554 billion by the end of the year. Our forecast for 2015 is down by 0.2 percentage points from the June edition as marketers have moderated their expectations of global economic growth.

Adspend forecasts September 2015 executive summary - Download PDF
Publicerat:

Alla kan hjälpa!

Just nu pågår en flyktingkris i Europa. Över 100 000 människor på flykt från krig har kommit till Grekland i dåliga båtar över Medelhavet i år. UNHCR är på plats i Grekland och hjälper regeringen att hantera krisen samt delar ut nödhjälp till människorna som kommer.

Zenith stödjer tillsammans med Sveriges Mediebyråer och ett stort antal av deras medlemsbyråer UNHCR:s insamling till flyktingarna från Syrien.

Du kan också hjälpa till! SMS:a HAV100 till 72980 för att ge 100 kronor till UNHCR:s arbete i Grekland.

Zenith stödjer UNHCR och flyktingarna från Syrien
Publicerat:

Glad sommar

Sommaren är äntligen här och vi på Zenithmedia vill passa på att önska alla våra kunder och partners en riktigt skön och varm sommar.

Numera finns vi också på Instagram, hitta oss på @zenithmediasverige.

Glad sommar önskar Zenith #zenithmediase

Ett foto publicerat av Zenithmedia Sverige (@zenithmediasverige)


Publicerat:

Advertising Expenditure Forecasts June 2015

Här kan du läsa mer om det spännande skiftet i de globala medieinvesteringen som drastiskt visar på att vi lever i en ny värld. Många marknader följer nu efter  Sverige som har haft en av de tydligaste svängningarna mot digitala medier.

Adspend forecast June 2015 Zenith predicts global ad expenditure will grow 4.2% in 2015, reaching US$531 billion by the end of the year. Our forecast for 2015 is down very slightly from the March edition (by 0.2 percentage points), mainly because Latin America has suffered from low prices for oil and other export commodities, and the weakness of the economy in Brazil.

Adspend forecasts June 2015 executive summary - Download PDF
Publicerat:

Prognos på mediekonsumtion land för land 2015

Den nya teknologin påverkar också mängden media och content som vi konsumerar. I den här rapporten kan du läsa om hur mycket den ökar och hur mycket vår mediekonsumtion är prognostiserad att öka under de kommande åren. För mer information: kontakta info@zenithmedia.se
 
  Se prognosen för varje land i rapporten, ladda ner här: Media Consumption Forecast 2015.pdf (5MB)
  Prognos på mediekonsumtion 2015
Publicerat:

Nominerade till årets kampanj

Zenith är tillsammans med MTG och United Screens nominerade till Stockholm Media Week och Årets Kampanj med det framgångsrika caset för Veet.

”Vi är väldigt stolta över att vi har kommit med på shortlist till SMW och Årets kampanj, det var nästan 40 bidrag inskickade så konkurrensen var stenhård” säger Anna Hjalmarsson, VD Zenith.

Se listan på nominerade kampanjer här: http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3904031.ece
Publicerat:

Owned First

For the past 60 years, marketing wisdom has dictated that paid media – noteably the 30-second TV spot – has had priority over all other aspects of brand building. The limitations of the TV spot have dominated both media plans and the collective marketing mindset. This has led to a state of reductive, or simplified, thinking in marketing, focused on “how can we tell the story quickly” and “how can we reduce brand meaning down to its most singular expression?”

revIn the digital era, people don’t take things on trust. They value real experiences, peer guidance and expert recommendations. In the digital era, the lines between product and service are blurred. Brands that are achieving the strongest bonds with consumers, eg Google and Amazon, have been built without abstract concepts or advertising.

Kontakta infon@zenithmedia.se för att läsa rapporten
Publicerat:

Advertising Expenditure Forecasts March 2015

ZenithOptimedia predicts global ad expenditure will grow 4.4% in 2015, reaching US$544 billion by the end of the year.

March Our forecast for 2015 is down (by 0.5 percentage points), mainly because of the severe economic problems in Russia, Ukraine and Belarus, and a slowdown in China, which is now so large that relatively small changes in growth visibly affect the global total.

Adspend forecasts March 2015 executive summary - Download PDF
Publicerat:

Jakten på lycka – vägen till konsumenten

”Varumärken som kan hjälpa millennials att uppnå lycka har bäst chans att säkra långvariga och lönsamma relationer med denna viktiga konsumentgrupp.” – Linda Tan, Strategic Insights Director, Worldwide, ZenithOptimedia.

Att förstå vad lycka är för konsumenterna är helt avgörande för att få dem engagerade i ett varumärke. Målgrupper i åldern 18-34 – millennials – har en helt annan väg till lycka än tidigare generationer. Det kräver förstås en ny syn på marknadsföringen. I ZenithOptimedias globala studie – The Pursuit of Happiness – som omfattar 6 000 millennials i 10 länder, identifierar vi nya vägar, tydliga möjligheter och konkreta råd för varumärken att hjälpa millennials att uppnå lycka. Kontakta infon@zenithmedia.se för att läsa hela rapporten
Publicerat:

Advertising Expenditure Forecasts December 2014

ZenithOptimedia predicts global ad expenditure will grow 4.9% in 2015, reaching US$545 billion by the end of the year.

Our forecast for 2015 is down (by 0.4 percentage points) on our last forecast in September, with small downward revisions across many regions of the world. This indicates a minor but widespread decline in advertiser confidence, related to conflict in Ukraine and weak economic growth at the heart of the Eurozone.

Adspend forecasts December 2014 executive summary - Download PDF
Publicerat:

Advertising Expenditure Forecasts September 2014

ZenithOptimedia predicts global ad expenditure will grow 5.3% in 2014, reaching US$523 billion by the end of the year.

Our forecast for 2014 is down fractionally (by 0.1 percentage points) on our last forecast in June, after escalating tension between Russia and the West over the Ukraine crisis disrupted trade and investment. Our 2014 forecast is now 0.2 points down on our April forecast, leaving it back where it was last December.

Adspend forecasts September 2014 executive summary - Download PDF
Publicerat:

Advertising Expenditure Forecasts June 2014

ZenithOptimedia predicts global ad expenditure will grow 5.4% in 2014, reaching US$524bn by the end of the year.

Our forecast for 2014 is down fractionally (by 0.1 percentage points) on our last forecast in April, after the widening conflict in Ukraine severely disrupted its ad market, and Russia has suffered from economic sanctions and a withdrawal of foreign investment.

Adspend forecasts June 2014 executive summary - Download PDF
Publicerat: